Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo: 300.000 nieuwe dieren in tropisch regenwoud Burgers' Bush

26-07-2022, 15.42 uur

In Burgers' Bush, het overdekte tropische regenwoud van Burgers' Zoo, zijn honderdduizenden nieuwe dieren toegevoegd. De Arnhemse dierentuin verwelkomde een kolonie van maar liefst 300.000 bladsnijdermieren. Bezoekers kunnen de insecten op ooghoogte zien sjouwen met bladeren.

Daarvoor werd een constructie bedacht met telefoonpalen en telefoondraden. "Vanuit verschillende onderling verbonden terraria in de beschutte omgeving van een overdekt huisje kunnen de insecten via een vernuftige constructie van telefoonpalen en telefoondraden verse bladeren als voeding bemachtigen op eilandjes in de Bush", laat het park weten.

"Werksters kauwen het blad fijn en voeren het aan de schimmelkolonie, die als voeding dient voor de larven van de mieren." De koningin van de kolonie kan 15 tot 20 jaar oud worden. In het wild komen de mieren voor in de tropen en subtropen van Noord- en Zuid-Amerika.

Overleven
Het nieuwe verblijf is zo ontworpen dat de dieren in principe niet kunnen ontsnappen. Als ze per ongeluk toch van de draden vallen, zullen ze in de Bush en daarbuiten niet overleven.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be