Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Achtbaan van nog geen drie jaar oud blijft maandenlang buiten gebruik

09-08-2022, 15.57 uur

Een vrij nieuwe achtbaan in een Deens pretpark blijft maandenlang gesloten vanwege een technisch probleem. Attractiepark Tivoli in Kopenhagen opende eind 2019 de powered coaster Mælkevejen. Inmiddels staat de achtbaan al geruime tijd stil.

Volgens een woordvoerster heeft de sluiting te maken met het vervangen van onderdelen, die momenteel niet geleverd kunnen worden. "We wachten momenteel op onderdelen van de fabrikant Mack Rides", laat ze aan Looopings weten.

Het is niet duidelijk wanneer de attractie weer opengaat. Op de website van Tivoli viel tot voor kort te lezen dat Mælkevejen gesloten is tot en met zondag 25 september, het einde van het zomerseizoen. Nu is die boodschap vervangen door de mededeling dat attractie "momenteel buiten bedrijf" is.

Max & Moritz
Mælkevejen opende slechts enkele maanden eerder dan Max & Moritz, de dubbele powered coaster van de Efteling. Andere bekende achtbanen van hetzelfde type zijn Dynamite Express in Drievliet, Bob Express in Bobbejaanland en De Draak in Plopsaland De Panne. Treinen van powered coasters worden aangedreven met behulp van elektriciteit.

Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be