Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Energylandia verandert naam van mega coaster vanwege sponsoring

24-07-2022, 13.06 uurBeeld: FOMO Coaster e.a.

Eén van de hoogste en snelste achtbanen van Europa is van naam veranderd. Het Poolse pretpark Energylandia ging onlangs een samenwerking aan met de webwinkel Game Expert. Als onderdeel daarvan werd mega coaster Hyperion officieel hernoemd naar Game Expert Hyperion. Dit weekend vond de heropening plaats.

In en rond de attractie zijn een heleboel verwijzingen naar de Poolse winkel verschenen, waaronder een gigantisch logo boven de ingang. Ook op de karretjes en in het station komen bezoekers nu Game Expert-logo's tegen. In de winkel bij de uitgang worden bijpassende nieuwe souvenirs verkocht.

Met een hoogte van 77 meter en een topsnelheid van 142 kilometer per uur is Game Expert Hyperion de op één na hoogste en op één na snelste achtbaan van Europa. De in 2018 geopende coaster werd gebouwd door fabrikant Intamin uit Liechtenstein. Alleen Red Force in Ferrari Land, gelegen in PortAventura World, is hoger en sneller.

Tankstations
Energylandia laat de namen van attracties vaker afhangen van commerciële samenwerkingen. Zo is Big Milk Water Park vernoemd naar Ola-ijsje Big Milk. Kinderachtbaan Smiejzelki Energus en boomstambaan Toffifee Kopalnia Zlota worden gesponsord door snoepmerken. Vorig jaar opende boomerang coaster Ekipa Light Explorers, in samenwerking met het Poolse YouTube-collectief Ekipa. Lanceerachtbaan Moya Formula is een verwijzing naar Moya-tankstations.Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be