Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland repareert gigantische King Kong met behulp van kraanwagen

20-07-2022, 13.55 uur

King Kong in Bobbejaanland houdt zich al een tijdje koest. De brullende aap staat sinds enkele weken geleden stil vanwege een defect. Er moest een mechanisch onderdeel vervangen worden, vertelt een woordvoerster aan Looopings. Daarvoor kwam een grote kraanwagen naar het Belgische pretpark.

De in 2009 geopende familieattractie, gelegen in themagebied Adventure Valley, bestaat uit een enorme gorilla die normaal gesproken een treinwagon met bezoekers 12 meter de lucht in tilt. Passagiers staan vervolgens oog in oog met het onheilspellende dier. Het gevaarte werd geleverd door Huss Park Attractions uit Duitsland.

Onlangs bleek dat een lager, ofwel een asblok, toe was aan vervanging. "We moesten even wachten op de levering, maar inmiddels is de nieuwe lager geplaatst", aldus de voorlichtster. "Nu zijn we bezig met de laatste montagewerkzaamheden." De verwachting is dat King Kong komend weekend weer operationeel zal zijn.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be