Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris gaat extreme hitte te lijf met brandslangen

19-07-2022, 22.38 uurBeeld: @Adri_avengers, @DLPReport, @DisneylandWorks

Disneyland Paris heeft bezoekers vandaag op een bijzondere manier verkoeling gebracht. Naast verschillende nevelinstallaties in de Disney-parken werden op meerdere plaatsen oude brandslangen neergelegd, waar gaten in zijn geprikt. Daardoor ontstonden provisorische waterspeelplaatsen.

In het Disneyland Park zorgde men voor extra waterpret op Central Plaza, het plein voor het kasteel van Doornroosje. Even verderop, in het Walt Disney Studios Park, werd er met water gespeeld op het plein bij Studio 1 in themadeel Production Courtyard.

Bezoekers konden door de waterstralen lopen om de extreme hitte te lijf te gaan. Het werd vandaag 40 graden in Marne-la-Vallée, waar het resort ligt. Disneyland Paris heeft, in tegenstelling tot Disney-resorts in de Verenigde Staten en Azië, geen enkele waterattractie waar bezoekers echt nat kunnen worden.

Parade
Vanwege de hoge temperaturen werd gekozen voor een afgeslankt entertainmentaanbod. Disney Stars on Parade ging wel door om 17.30 uur, maar de Disney-figuren met maskers ontbraken. Bovendien kwamen de wagens van Peter Pan en Frozen niet naar buiten.

Het warme weer zorgde ook voor opvallend veel storingen bij de attracties. 's Middags, toen de temperaturen het hoogst waren, moesten een hoop buitenattracties om de haverklap gesloten worden. Bij Le Carrousel de Lancelot werd gebruikgemaakt van doeken om zo veel mogelijk schaduw te creëren. De rest van de week zijn de temperaturen lager: ze schommelen dan tussen 25 en 29 graden.













Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be