Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjesbos Valkenburg

38 graden: Sprookjesbos Valkenburg gaat niet open

19-07-2022, 02.35 uur

De poorten van Sprookjesbos Valkenburg blijven vandaag gesloten. Het Zuid-Limburgse pretpark heeft ervoor gekozen om op dinsdag 19 juli geen bezoekers te verwelkomen vanwege de extreme hitte. Er is 38 graden voorspeld in Valkenburg.

"Onze sprookjesfiguren zoeken liever de schaduw op, net als jullie!", valt te lezen in een uitleg op social media. "Daarom sluiten we het park voor een dagje. Vanaf woensdag kunnen jullie weer bij ons terecht!"

Opvallend genoeg wordt in een recent persbericht juist opgesomd waarom het park ook de moeite waard is op warme dagen. Zo promoot men "schaduwrijke plekjes", een bioscoopzaal met airconditioning en een groeve - geopend in de weekenden - waar het constant zo'n 14 graden is. Bovendien zijn de dansende waterfonteinen bij de waterspeelplaats voorzien van "extra waterpompen".

Dagelijks
De komende weken is het Sprookjesbos wel weer dagelijks toegankelijk, van 10.00 tot 17.00 uur. Eerder werd al duidelijk dat Amusementspark Tivoli in de Gelderse gemeente Berg en Dal vandaag niet opengaat, om dezelfde reden.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Sprookjesbos Valkenburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be