Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dwarrelplein wordt Dwarrelstraat: aangepaste looproute in entreegebied Efteling

26-07-2022, 18.58 uur

Van het oude Dwarrelplein in de Efteling is nu bijna niets meer over. Waar bezoekers het attractiepark voorheen betraden via een plein met een fotopunt, een kluis, een restaurant, een garderobe en kraampjes, is nu alleen nog een grote groene bouwschutting zichtbaar. Daarachter wordt gewerkt aan het Efteling Grand Hotel, dat in 2024 af moet zijn.

Vanwege de bouw van het luxe hotelcomplex is het Dwarrelplein verworden tot een Dwarrelstraat: bezoekers wandelen voortaan in een rechte lijn naar de Vonderplas. Daar kunnen ze links afslaan richting een nieuwe spoorwegovergang bij de zijmuur van 4D-bioscoop Fabula.

Een splitsing leidt hen naar de eerder verlegde Pardoes Promenade of naar snackrestaurant Frau Boltes Küche. Naast de bouwschuttingen staan lage schapenhekken met perkjes erachter. Die moeten nog aangeplant worden. Bij het nabijgelegen Efteling Theater wordt nog de laatste hand gelegd aan de bestrating.

Vlonder
De afgelopen maanden is een vlonder bij watershow Aquanura verplaatst, waardoor toeschouwers aan de kant van entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen nu iets dichter op de fonteinen staan. Uiteindelijk wordt het mogelijk om het fonteinenspektakel te bekijken vanuit het restaurant en sommige kamers in het nieuwe hotel.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be