Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Video: zweefmolen stort in op Italiaanse kermis, meerdere gewonden

18-07-2022, 16.50 uur

Op een Italiaanse kermis is deze maand een zweefmolen ingestort. Toen de attractie begon te draaien, kwam het gevaarte plotseling los van de grond. Videobeelden tonen hoe de attractie begint te zwalken. Vervolgens is te horen hoe de molen in elkaar stort terwijl paniek uitbreekt bij de omstanders.

Het incident, dat voor een enorme ravage zorgde, vond plaats op zondag 10 juli. Ongeveer tien personen raakten gewond, waaronder ook toeschouwers. Niemand verkeerde in levensgevaar. Eén van de gewonden was minderjarig: een meisje van 12 jaar. Zij is naar het kinderziekenhuis van Napels gebracht, melden regionale media.

De kermisattractie was opgesteld in de gemeente Palma Campania, in de buurt van Napels. Autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak. De eigenaresse van de zweefmolen wordt voorlopig verdacht van lichamelijk letsel door schuld.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be