Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelpark Oud Valkeveen

Attractiepark in Noord-Holland spreekt steun uit voor boerenopstand

16-07-2022, 16.17 uur

Het Noord-Hollandse pretpark Speelpark Oud Valkeveen blijft zich bemoeien met de politiek. Tijdens de coronacrisis liet de directie van het attractiepark al regelmatig van zich horen over politieke kwesties. Afgelopen voorjaar kwam men met stemadvies voor de gemeenteraadsverkiezingen. Nu speelt Oud Valkeveen in op de boerenprotesten.

Op Facebook en Instagram plaatste het familiepark een steunbetuiging voor de boerenopstand in Nederland. Veel boeren demonstreren al weken tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ze gebruiken massaal de omgekeerde Nederlandse vlag, om aan te geven dat er sprake is van een noodsituatie.

Voor sommige Nederlanders is zo'n omgekeerde vlag een aanstootgevend symbool, maar Oud Valkeveen denkt daar anders over. Op social media verscheen een afbeelding van parkmascotte Stronkeltje - een boomstronk - verkleed als boer, met daarbij de omgekeerde driekleur. "Wij steunen de boeren", staat erbij.

Dolenthousiast
Wat het attractiepark verder precies concreet voor de boeren doet, wordt niet duidelijk uit het statement. Toch lijkt de doelgroep van Oud Valkeveen dolenthousiast te zijn over het ingenomen standpunt. Onder de berichten zijn tientallen positieve reacties te lezen. Slechts een enkeling is verbaasd en verontwaardigd.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Speelpark Oud Valkeveen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be