Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Friheden

Deens pretpark blijft voorlopig dicht na dodelijk ongeluk

15-07-2022, 12.17 uur

Het Deense pretpark Tivoli Friheden, waar gisteren een dodelijk ongeluk plaatsvond, gaat voorlopig niet open. Direct na het incident werd het attractiepark ontruimd en gingen de poorten dicht. Men is er nog niet klaar voor om een dag later alweer bezoekers te verwelkomen.

Dat heeft het park laten weten in een verklaring. "We vinden het moeilijk om het tragische ongeval onder woorden te brengen", schrijft de directie. "Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en de nabestaanden, maar ook het personeel en de vele bezoekers die in het park waren."

Een 14-jarige meisje overleed donderdagmiddag nadat het achterste karretje van een achtbaantrein afbrak. Naar de toedracht en de precieze doodsoorzaak wordt nog volop onderzoek gedaan. Verder raakte een jongen gewond. Hij moest geopereerd worden. In 2008 brak bij dezelfde rollercoaster ook al een karretje af.

Telefoonlijn
Autoriteiten hebben een telefoonlijn geopend waar ooggetuigen zich kunnen melden als ze behoefte hebben aan professionele slachtofferhulp. Het is de bedoeling dat het attractiepark op woensdag 20 juli weer opengaat. Volgens het management staat het buiten kijf dat de achtbaan na het onderzoek wordt afgebroken.

Meer Tivoli Friheden
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be