Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Fabula uit de Efteling wordt nu ook vertoond in New York

14-07-2022, 11.42 uur

Fabula, de 4D-film uit de Efteling, is sinds kort te zien op een bijzondere plek. De productie wordt momenteel vertoond in Central Park Zoo, de dierentuin bij het beroemde Central Park in New York City. Wie een kaartje koopt voor het Amerikaanse dierenpark, mag één voorstelling in het 4-D Theater bijwonen. Een los ticket voor de film kost 7 dollar (6,98 euro).

Central Park Zoo bestelde bij distributeur SimEx-Iwerks Entertainment de film The Bear and the Squirrel, de internationale versie van Fabula. Die werd geproduceerd door de Britse animatiestudio Aardman, in samenwerking met de Efteling. Op borden in de Amerikaanse dierentuin wordt om die reden ook steeds de Efteling vermeld als copyrighthouder. "Van de makers van Shaun the Sheep en Chicken Run", staat erbij.

Het sprookjespark heeft met Aardman afgesproken dat de film aan andere parken verkocht mag worden, mits ze ver genoeg van de Efteling af liggen. Het gaat dan om een aangepaste versie, waarin zandkabouter Klaas Vaak ontbreekt en de voorshow uit de Efteling geïmplementeerd is in de hoofdvoorstelling.

Jacksonville
Eerder dit jaar dook Fabula al op in de 4D-bioscoop van Wookey Hole Caves, een toeristische attractie in Engeland. Vorig jaar was Columbus Zoo and Aquarium in de Amerikaanse staat Ohio het eerste buitenlandse park dat Fabula in huis haalde. Momenteel staat de productie ook op het programma in het Zwitserse pretpark Conny-Land en in Jacksonville Zoo and Gardens in het Amerikaanse Florida, op zo'n tweeënhalf uur rijden van Walt Disney World.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be