Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: neem een kijkje in het vernieuwde Marvel-restaurant Stark Factory in Disneyland Paris

13-07-2022, 23.34 uur

In Stark Factory kunnen bezoekers van Disneyland Paris een hapje eten tussen de Marvel-verwijzingen. Het bestaande zelfbedieningsrestaurant Disney Blockbuster Café werd omgebouwd tot een Marvel-eetgelegenheid met de naam Stark Factory. De locatie moet een werkplaats voorstellen waar kapotte onderdelen gemaakt kunnen worden.

Op die manier past Stark Factory in het nieuwe themagebied Marvel Avengers Campus, dat volgende week opengaat. Bij binnenkomst treffen bezoekers een beschadigde Hulkbuster aan: een gigantisch Iron Man-harnas dat ontworpen is om de Hulk in bedwang te houden. Het gevaarte werd bekend door de film Avengers: Age of Ultron uit 2015.

Het restaurant heeft - net als voorheen - een industrieel en kaal uiterlijk, met uitzondering van één vleugel. Dat gedeelte werd vormgegeven als een oude werkkamer van Marvel-personage Peggy Carter, in het verleden de vriendin van Captain America. Bovendien was ze één van de oprichters van de geheime organisatie S.H.I.E.L.D.

Howard Stark
Volgens een achtergrondverhaal is de campus gebouwd op een stuk grond dat decennia geleden al in het bezit was van ondernemer Howard Stark, de vader van Tony Stark. Hij werkte veel samen met de uit Engeland afkomstige Carter. Om die reden gaf hij haar een eigen uitvalsbasis in Parijs. Achter de kamer ligt nog een oude bunker met meer zitgelegenheden.

In Stark Factory worden pizza's, pasta's, salades en desserts geserveerd. Een stuk pizza - ham, stracciatella of vier seizoenen - kost 14 euro. Voor pasta bolognese, macaroni met kaassaus of veganistische penne moet 13 euro afgerekend worden. Voor 8,50 euro bestellen bezoekers een salade met ei, bacon, croutons en tomaat. Een veganistische bowl met onder andere tofoe en quinoa kost hetzelfde.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be