Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling bevestigt sluiting Droomvlucht: attractie blijft de hele winter dicht

13-07-2022, 13.47 uurBeeld: PromenadeFotos

Wie komende winter naar de Efteling gaat, kan geen ritje maken in Droomvlucht. De populaire Efteling-attractie blijft in november, december, januari en februari gesloten voor groot onderhoud. Dat blijkt uit de bijgewerkte onderhoudskalender van het sprookjespark. Er wordt miljoenen euro's geïnvesteerd, onder andere in het oplappen van zwakke baandelen.

Op die manier kan de attractie weer jaren mee. Looopings meldde in april dit jaar al dat er voor Droomvlucht een grote renovatie op de planning stond, waarvoor de iconische darkride maandenlang dicht moet. Nu is duidelijk wanneer de opknapbeurt gaat plaatsvinden.

Naar verwachting starten de werkzaamheden na afloop van de herfstvakantie voor Midden- en Zuid-Nederland, op maandag 31 oktober. De Belgen hebben dan nog wel vakantie. De Efteling denkt dat de klus begin maart 2023 is afgerond. Op dit moment wordt uitgegaan van een heropening op zaterdag 4 maart, al weten we uit ervaring dat dergelijke data nog kunnen wijzigen.

Winter Efteling
Het betekent dat de Efteling het in de winterperiode moet stellen zonder één van de meest geliefde attracties. De Winter Efteling start dit jaar officieel op maandag 14 november. Een woordvoerder van de Efteling kan nog geen inhoudelijk commentaar geven op de sluiting. Het park communiceert op een later moment wat er precies gaat gebeuren.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be