Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling pakt houten achtbaan Joris en de Draak aan: bijna drie maanden buiten gebruik

13-07-2022, 14.13 uur

Joris en de Draak in de Efteling krijgt komende najaar een flinke opknapbeurt. De afgelopen jaren kampte de houten achtbaan zeer regelmatig met onverwachtse problemen: de rollercoaster moest om de haverklap gesloten worden voor noodreparaties. Door de attractie binnenkort grondig aan te pakken, hoopt de Efteling die problemen de baas te worden.

Op dit moment staat Joris en de Draak op de onderhoudskalender van maandag 3 oktober tot en met vrijdag 23 december: bijna drie maanden. De attractie zal dus buiten bedrijf zijn tijdens de drukke herfstvakantie. Als alles volgens plan verloopt, kan de achtbaan net op tijd voor de kerstvakantie weer opengesteld worden. Die start op zaterdag 24 december.

Een Efteling-voorlichter kan op dit moment nog geen toelichting geven over de werkzaamheden. Ingewijden melden dat de Efteling van plan is om niet alleen de baan te vernieuwen, maar ook de grote animatronic van draak Edna ernaast. Het groene gevaarte staat al jaren stil. In april liet een woordvoerder nog weten dat men "op korte termijn" met de draak aan de slag wil.

Droomvlucht
De sluiting van Joris en de Draak overlapt de ingrijpende renovatie bij Droomvlucht. Die start eind oktober en duurt waarschijnlijk tot begin maart volgend jaar. Wie in november of december de Efteling bezoekt, moet dus twee topattracties missen. In oktober gaan naast Joris en de Draak ook Symbolica en Villa Volta dicht. Verder sluit na de zomervakantie het Spookslot, om plaats te maken voor de nieuwe attractie Danse Macabre.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be