Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling vervangt Het Seylend Fregat door nieuw gebouw: vergunning aangevraagd

13-07-2022, 19.21 uur

Het Seylend Fregat verdwijnt na meer dan veertig jaar uit de Efteling. De horecalocatie uit 1981, gelegen tussen het Spookslot en de Piraña, wordt gesloopt vanwege de komst van de nieuwe attractie Danse Macabre. Dat blijkt uit een bouwvergunning die de Efteling heeft aangevraagd bij de gemeente Loon op Zand.

Op de vrijgekomen plek komt een nieuw gebouw te staan in de stijl van Danse Macabre, met onder andere een toiletruimte. Bouwtekeningen verraden de vorm en de locatie van het nieuwe bouwwerk. Sfeerelementen zijn nog niet zichtbaar.

De Efteling spreekt zelf simpelweg over een "winkelruimte met toiletvoorziening". In de documenten wordt het project aangeduid als DMC, de afkorting die men intern hanteert voor Danse Macabre. Een woordvoerder kan er verder nog geen informatie over kwijt. Op een eerder gepubliceerd sfeerbeeld voor Danse Macabre was wel een onbekend gebouw zichtbaar met de naam Koetshuys.

Dienstruimte
Ten opzichte van de huidige situatie wordt het gebouw een kwartslag gedraaid, zodat de meeste ingangen komen te liggen aan het wandelpad richting het attractiegebouw. Vanaf daar gezien wordt het linkergedeelte ingericht als winkel en komen aan de rechterzijde - aan de kant van Danse Macabre - de toiletten. Het langwerpige blok in het midden dient als dienstruimte. Nu zijn er nog toiletten ondergebracht in het Spookslot.

Het assortiment van het Het Seylend Fregat bestaat onder meer uit snoep, popcorn, ijsjes, appelflappen en suikerspinnen. Het zeethema hangt samen met twee inmiddels verdwenen attracties in de omgeving: de Roei- en Kanovijver. Om die reden is de Holle Bolle Gijs achter het Spookslot - Matroos Gijs - eveneens uitgevoerd in nautische stijl.

De Witte Walvis
Naast Het Seylend Fregat moet binnenkort nog een ander horecapunt het veld ruimen. Met de sloop van het Spookslot neemt de Efteling ook afscheid van ijs- en snoepwinkeltje De Witte Walvis, dat al sinds 1978 te vinden is aan de achterzijde van het spookkasteel.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be