Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Vakbonden klagen over slechte arbeidsomstandigheden PortAventura: demonstraties en dreigende staking

20-07-2022, 16.46 uur

Er wordt volop geklaagd over de arbeidsomstandigheden in PortAventura World, het grote pretparkresort in de Spaanse badplaats Salou. Volgens vakbonden is er sprake van te lage lonen en een te hoge werkdruk. Vandaag werd er al gedemonstreerd door vakbond CCOO.

"Dit is de eerste stap, maar niet de laatste", aldus de vakfederatie, die "een fatsoenlijk salaris" eist. Een staking hangt in de lucht. Vakvereniging UGT heeft personeelsleden namelijk opgeroepen om op zaterdag 6 augustus 24 uur lang het werk neer te leggen.

UGT vindt een salarisverhoging noodzakelijk vanwege de inflatie. Ook wil men verbeteringen zien op het gebied van pauzes, vervoer en werktijden. Verder hekelt de vakbond een schrijnend personeelstekort, dat het gevolg zou zijn van een "rampzalig personeelsbeleid". Het management wordt "een gebrek aan empathie" verweten.

Vakantiebestemming
Wanneer de directie de bond niet tegemoetkomt, volgen er volgens UGT meer stakingsdagen. Bij PortAventura World werken zo'n tweeduizend mensen. De populaire vakantiebestemming bestaat uit drie verschillende parken: PortAventura Park, Ferrari Land en Caribe Aquatic Park.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be