Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Video: brand bij waterbaan PortAventura World, bezoekers geëvacueerd

12-07-2022, 17.55 uurBeeld: @marc_fernandezzz

Bij een waterbaan in het Spaanse pretparkresort PortAventura World is een brand uitgebroken. Dat is te zien op videobeelden die afgelopen weekend op TikTok verschenen. Het vuur ontstond zaterdagmiddag rond 14.00 uur bij Silver River Flume, een boomstambaan in het Far West-gebied van PortAventura Park.

Terwijl de attractie in bedrijf was, zagen bezoekers plotseling een rookwolk. Onder de baan waren vlammen zichtbaar. Het TikTok-filmpje, dat een halve minuut duurt, laat zien hoe meerdere boten achter elkaar op een liftheuvel staan na het activeren van de noodstop.

Een medewerker liet de inzittenden uitstappen en naar beneden lopen. De brand zou veroorzaakt zijn door een sigarettenpeuk. Uiteindelijk kon het vuur geblust worden door parkmedewerkers. Het oproepen van de brandweer bleek niet nodig, melden regionale media.

Mijntrein
Silver River Flume, gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides, opende tegelijk met het park in 1995. De 16 meter hoge waterbaan kruist het parcours van mijntrein El Diablo - Tren de la Mina. Ook die attractie werd zaterdag uit voorzorg stilgelegd.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be