Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: nog steeds volop werkzaamheden bij Volk van Laaf in de Efteling

28-07-2022, 16.15 uur

Er wordt nog altijd hard gewerkt in het Lavenlaar, het onderkomen van het Volk van Laaf in de Efteling. Het Lavendorp ging begin juni dicht voor onderhoud aan de huisjes en de Monorail. Sinds de eerste week van juli kunnen bezoekers weer door het Lavenlaar wandelen, maar nog niet het hele gebied is toegankelijk.

Zo is men op verschillende plekken nog bezig met de bestrating en het groen. Hoelang de klus nog gaat duren, kan een Efteling-woordvoerster niet zeggen. "Maar naar verwachting is het Volk van Laaf later deze zomer weer helemaal klaar. Wanneer precies blijft afhankelijk van de werkzaamheden."

De afgelopen weken zijn onder meer het Loof en Eerhuys en het Lariekoekhuys opgeknapt. Bij Lal's Brouwhuys is het waterrad tijdelijk verplaatst voor een revisie. Eerder dit jaar werd het Lonkhuys, bij de entree van het Lavenlaar, al in ere hersteld.

Inhaalslag
De Efteling is bezig met een grote inhaalslag op het gebied van onderhoud. In de coronajaren 2020 en 2021 stonden renovaties op een laag pitje vanwege de zorgwekkende financiële situatie van het attractiepark. Die periode is nu achter de rug.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be