Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Medewerker kermisattractie zwaargewond na val van enkele meters

11-07-2022, 19.52 uurBeeld: Bearkeeper

Bij een ongeluk op een Duitse kermis is een medewerker ernstig gewond geraakt. De 23-jarige man was aan het werk bij de kermisattractie Kick Down, een ronddraaiende arm vastgemaakt aan een tollende schijf met vijf draaiende gondels. Hij viel ongeveer 4 meter naar beneden.

Het incident vond zaterdagavond plaats op de kermis in de Zuid-Duitse gemeente Münchberg, het zogeheten Wiesenfest. Volgens de lokale autoriteiten maakte het personeelslid een inschattingsfout. Hij zou te vroeg op de schijf zijn gesprongen, toen het gevaarte nog in beweging was.

Vervolgens kwam hij ten val. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Hoe het nu met hem gaat, is niet bekendgemaakt.

Fabbri
Omdat er geen sprake was van technische tekortkomingen, is de attractie na het ongeval gewoon weer opengegaan. Kick Down werd negentien jaar geleden gebouwd door de Italiaanse Fabbri Group. In het verleden heette de attractie Eclipse.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be