Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: zo ziet het nieuwe Marvel-gebied van Disneyland Paris eruit in het donker

13-08-2022, 14.55 uur

Het nieuwe Marvel-themagebied van Disneyland Paris is deze zomer ook na zonsondergang te bezoeken. Dankzij verlengde openingstijden krijgen bezoekers de kans om Avengers Campus te betreden als het buiten donker is. Het futuristische uiterlijk van het Marvel-gedeelte komt dan pas echt tot zijn recht.

Eigenlijk sluit het Walt Disney Studios Park dit zomerseizoen om 21.00 uur, als het nog aan het schemeren is. Avengers Campus, inclusief de attracties, eetgelegenheden én de naastgelegen Tower of Terror, blijven tot begin september dagelijks tot 22.30 uur toegankelijk. Er is 's avonds echter geen live-entertainment meer aanwezig.

Bij de opening in juli was het nog zeldzaam om in het donker door het Marvel-gebied te wandelen. Tegenwoordig kan dat dagelijks, aangezien de zon elke dag iets eerder ondergaat. Een uitgebreide fotoreportage toont wat de verlichting doet voor de uitstraling van de campus.

F.R.I.D.A.Y.
Er wordt niet alleen gebruikgemaakt van sfeerverlichting, maar ook van lichteffecten. Zo is het attractielogo van lanceerachtbaan Avengers Assemble: Flight Force uitgevoerd als een videoscherm. De façade van de attractie komt met behulp van lampjes tot leven. Het gebogen scherm moet F.R.I.D.A.Y. voorstellen, de zelflerende robotsecretaresse van Iron Man.

Ook de enorme pilaar waar ruimteschip Quinjet op staat, is 's avonds een blikvanger dankzij de futuristische verlichting. Lampjes in de vloer verlichten de bomen op het terrein. Verder zijn er lampen verwerkt onder de betonnen zitgelegenheden aan de randen van de campus. Die zorgen voor reflecties in de tegels op de wandelpaden.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be