Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Engels pretpark werkt samen met Europa-Park voor VR-attractie

10-07-2022, 17.29 uurBeeld: @TowersTimes

Het Engelse pretpark Alton Towers heeft een nieuwe losstaande VR-attractie in gebruik genomen. Bezoekers kunnen tegen betaling gebruikmaken van de virtualreality-beleving Yullbe Go. Daarvoor wordt samengewerkt met het Duitse attractiepark Europa-Park, waar al sinds 2020 een Yullbe-vestiging staat.

Sindsdien werd het concept op meerdere plekken in Europa geïntroduceerd. Na het openen van Yullbe-locaties in het Duitse Hamburg - bij Miniatur Wunderland Hamburg - en het Oostenrijkse Linz is de VR-attractie nu voor het eerst te vinden in Groot-Brittannië.

In Alton Towers werd Yullbe ondergebracht in de Corporate Hospitality Suite, een conferentiecentrum. De naam luidt simpelweg VR Experience. Voor 9,99 pond (11,80 euro) per persoon is het mogelijk om een tien minuten durende VR-game te spelen uit de catalogus van producent MackNeXT, een zusterbedrijf van Europa-Park en attractiebouwer Mack Rides.

Achtbaan
Alton Towers is onderdeel van de Britse groep Merlin Entertainments. Het attractiepark had een tijdje een eigen VR-achtbaan: Galactica, in bedrijf van 2016 tot en met 2018. In 2019 zijn de virtualreality-brillen weer verwijderd.Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be