Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Parc Astérix opent volgend jaar ingenieuze nebulaz-attractie

09-07-2022, 16.08 uur

Het Franse pretpark Parc Astérix opent in 2023 niet alleen een spectaculaire lanceerachtbaan. De nieuwe rollercoaster Toutatis wordt onderdeel van een nieuw themagebied waar ook nog een andere attractie komt te staan: een nebulaz-molen met de naam Chez Girofolix. Dat onthult projectleider Damien Thibault in een interview.

Attracties van het type nebulaz worden geleverd door het Italiaanse bedrijf Zamperla. Het gaat om een ingenieuze draaiende constructie met vier armen. Aan de uiteindes zijn gondels voor vier personen bevestigd, die tijdens een ritje rakelings langs elkaar heen bewegen. Dat zorgt voor een kunstig gezicht.

Thibault werd geïnterviewd door het tweemaandelijkse Belgische pretparktijdschrift Brakesection Magazine. Hij laat verder los dat het nieuwe gebied Le Festival de Toutatis gaat heten. Naast de twee attracties zet Parc Astérix een restaurant, een kiosk en een winkel neer. Er komt één toegangsweg richting de zone, gelegen tussen waterbaan Le Grand Splatch en bobsleebaan La Trace du Hourra.

Omgevingsvergunning
Eigenlijk had de uitbreiding al in 2021 af moeten zijn. Door de coronacrisis en de bijbehorende financiële moeilijkheden werd het project twee jaar uitgesteld. Bovendien waren er in eerste instantie problemen met de omgevingsvergunning.

Zamperla heeft in relatief korte tijd veel exemplaren van de nebulaz verkocht. Walibi Rhône-Alpes, net als Parc Astérix eigendom van Compagnie des Alpes, had in 2020 de Europese primeur. Daarna volgden Bakken in Denemarken, Familypark in Oostenrijk, Drayton Manor in Engeland en Liseberg in Zweden.Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be