Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Floriade Expo

Verwacht bezoekersaantal Floriade Almere verder teruggeschroefd

09-07-2022, 11.23 uur

Het verwachte bezoekersaantal van de Floriade Expo in Almere is nog verder naar beneden bijgesteld. Vorige week werd al duidelijk dat de gemeente niet uitgaat van de eerder genoemde 1,2 miljoen bezoekers, maar van hooguit 820.000. Deze week bleek in de gemeenteraad dat men nu rekent op maximaal 600.000 tot 680.000 bezoekers.

Dat is een fractie van de 2,8 miljoen bezoekers waar de directie in het verleden mee schermde. Bij de opening van het tijdelijke themapark werd gemeld dat de organisatie ook met twee miljoen bezoekers uit de voeten kon: dan zou er sprake zijn van een succesvolle editie.

Halverwege juni stond de teller op 232.500 bezoekers, ongeveer een derde van wat er toen begroot was. Inmiddels zijn dat er - tot en met woensdag 6 juli - 282.000. Het park was op dat moment 84 dagen geopend. Gemiddeld kwamen er dus nog geen 3400 bezoekers per dag.

Geen stijging
Door in een geactualiseerde begroting uit te gaan van zo'n 600.000 bezoekers aan het einde van de rit, gokt de gemeenteraad dat deze lijn zich doorzet en er geen sprake zal zijn van een significante stijging in de zomermaanden. Mochten er toch meer mensen komen, dan wordt dat gezien als een financiële meevaller.

De wereldtuinbouwtentoonstelling is nog geopend tot en met zondag 9 oktober. Ondanks de sombere voorspellingen van de raad, blijft de organisatie pogingen doen om Nederland enthousiast te krijgen voor de Floriade. Inmiddels is de kassaprijs verlaagd van 35 euro naar 29 euro. Dat tarief werd online al gehanteerd.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Floriade Expo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be