Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland plant lichtfestival: winteropening heeft werktitel Bright Nights

25-09-2022, 21.18 uur

Walibi Holland is nog steeds van plan om de poorten komende winter te openen. Bezoekers zijn voor het eerst ook welkom in de kerstperiode. Men heeft wel iets bijzonders in petto: er wordt gezorgd voor een aangepast programma, met extra entertainment. Het attractiepark wordt daarbij het toneel van een lichtfestival.

Achter de schermen werkt Walibi al een tijdje aan een nieuw concept, dat de voorlopige naam Bright Nights heeft gekregen. Dat melden ingewijden aan Looopings. De werktitel is een knipoog naar de populaire Halloween Fright Nights, die al jarenlang een begrip zijn in de polder. Net als bij de Fright Nights zullen de Bright Nights zich afspelen na zonsondergang.

Het evenement draait om lichteffecten en lichtshows, geïnspireerd op lichtfestivals die in het najaar op verschillende plekken in Nederland te vinden zijn. Daarbij gebruikt men de ervaring die de afgelopen decennia is opgedaan tijdens Halloween. Het team dat zich normaal gesproken bezighoudt met de Fright Nights, wordt ook verantwoordelijk voor het nieuwe winterconcept.

Openingsdata
Een woordvoerder van het pretpark kan het nieuws niet bevestigen. Tot nu toe heeft Walibi de winteropening alleen intern aangekondigd: de buitenwereld weet officieel nog van niks. Over openingsdata, openingstijden en prijzen is tot op heden niets bekendgemaakt. De kerstvakantie duurt van zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari.

Voor een park als Walibi Holland is een winteropenstelling een gewaagde zet. Er staat immers slechts één volledig overdekte attractie: Merlin's Magic Castle. De rest van het attractieaanbod bestaat uit achtbanen, waterbanen en thrillrides in de openlucht. Bij temperaturen onder het vriespunt weigeren de oudere rollercoasters normaal gesproken dienst.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be