Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Almere Jungle

Kaaimannen in Flevoland: Almere Jungle opent nieuw verblijf

18-07-2022, 22.57 uur

In het kleinschalige dierenpark Almere Jungle zijn nu ook kaaimannen te bewonderen. Er is een nieuw verblijf gerealiseerd voor de krokodillensoort, dat afgelopen vrijdag officieel werd geopend. Het onderkomen werd volledig gebouwd door medewerkers van het park.

De reptielen van zo'n 2 meter lang kwamen al vóór de coronacrisis in de dierenopvang van Almere Jungle terecht. Ze zijn afkomstig van museum De Oude Aarde in Giethoorn. Daar was de ruimte beperkt, waardoor het museum op zoek ging naar een nieuwe plek voor de dieren.

"Door corona heeft het even geduurd tot het verblijf af was", vertelt een woordvoerder. Nu hebben Berend en Betsy, zoals de kaaimannen worden genoemd, de beschikking over een tropisch decor met water, zand, rotsen, planten, watervallen en boomstammen.

Tempel
Pal naast het verblijf opende vorig jaar al Tempel Kayaan, een interactieve show die zich afspeelt in een duistere tempel. Andere nieuwe diersoorten in Almere Jungle zijn Peruaanse wandelende takken en de fretten. De trekpleister in Flevoland dient niet alleen als dierenpark, maar ook als dagbesteding voor ruim 180 personen met afstand tot de arbeidsmarkt.Meer Almere Jungle
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be