Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Unox-kramen Efteling vervangen door nieuwe gebouwtjes

16-07-2022, 18.39 uurBeeld: @Coshira_, @SuperBartjee, @stanstolwijk

De bekende Unox-karren in de Efteling zijn deze maand vervangen. Het attractiepark heeft na dertien jaar afscheid genomen van een oud ontwerp met houten planken en een groot wiel. In plaats daarvan kwamen hoekige groene gebouwtjes met oranje en beige sierlijsten en goudkleurige pironnetjes.

De nieuwe exemplaren zijn ontworpen door Karel Willemen, bekend van onder meer De Vliegende Hollander, Joris en de Draak en het sprookje van Assepoester. Elk parkdeel van de Efteling heeft een eigen Unox-kraam, maar de bouwwerken werden - net als voorheen - niet aangepast aan de omgeving: ze zijn allemaal hetzelfde. Binnenkort worden panelen met Unox-logo's toegevoegd.

In Anderrijk staat een Unox-kraam op het plein bij de Piraña. Marerijk heeft een Unox-verkooppunt in de buurt van Villa Volta. Wie in Reizenrijk een Broodje Unox wil scoren, kan terecht bij een kraam tussen Carnaval Festival en de Speelweide. In Ruigrijk worden de broodjes verkocht op het plein bij De Vliegende Hollander.

Fantasierijk
Alleen de Unox-kraam in Fantasierijk wijkt af van de rest. Daar is eind 2019 een rijkelijk gedecoreerde huifkar neergezet met de naam De Smaeckmaker. De creatie moet de wagen voorstellen waarmee koksmaatje Polle de koning en hofhouding van Symbolica voorziet van maaltijden als ze op reis zijn.

Eén broodje Unox-worst kost tegenwoordig 4,50 euro. Er is voor 7,70 euro ook een combideal beschikbaar inclusief een flesje frisdrank. Het gaat om een extern horecaconcept van leverancier Unilever, dat in meerdere pretparken wordt aangeboden. Een oude Unox-kar verscheen bij Café De Efteling, een ontmoetingsplek voor personeel.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be