Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Foto's: moeraswezen gearriveerd bij vernieuwde Toverland-waterbaan Expedition Zork

06-07-2022, 13.03 uur

De naamgever van Toverland-attractie Expedition Zork is gearriveerd. In de vernieuwde waterbaan gaan bezoekers onder leiding van uitvinder Maximus Müller op zoek naar het mysterieuze moeraswezen Zork, waarover een heleboel spookverhalen bestaan. Tijdens een turbulent vaartochtje ontdekken ze dat het groene wezen helemaal geen kwaad in de zin heeft.

Sinds deze week zit Zork, gehuld in een lederhose, bovenop de ingang van een grot. De bootjes varen onder hem door. Hij is vormgegeven als een vrolijk moerasmonster met een hoorn aan zijn mond. Op het uiteinde van de hoorn zit een vogeltje. De zitplaats van Zork wordt de komende dagen nog verder afgewerkt.

Expedition Zork heropende op 23 april na een maandenlange verbouwing, maar toen waren nog niet alle toevoegingen af. De afgelopen maanden zijn de puntjes op de i gezet. Zo arriveerden enkele dieren en werden de stalen steunpilaren van de waterattractie aangekleed met houten balken.

Shrek
Ook in de wachtrij zijn decorstukken toegevoegd. In de eerder genoemde grot verschenen afgelopen weekend enkele Zork-baby's, die doen denken aan de baby's uit de DreamWorks-animatiefilm Shrek the Third (2007). Volgende week vindt de officiële heropening van Expedition Zork plaats. Dan moet de transformatie van de boomstambaan helemaal afgerond zijn.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be