Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Pagode in de Efteling al dagen aan de grond na groot onderhoud

08-07-2022, 20.21 uur

De Pagode in Efteling kampt met kinderziektes na een grote opknapbeurt. Tussen eind februari en eind juni was de vliegende tempel buiten gebruik voor een ingrijpende renovatie, waarbij onder meer de lagers zijn vervangen en het besturingssysteem is vernieuwd.

Sinds de afronding van het onderhoudsproject is de Pagode echter vaker gesloten dan geopend geweest. Eigenlijk zouden de werkzaamheden tot en met maandag 4 juli duren. Uiteindelijk werd de attractie al op dinsdag 28 juni weer opengesteld. Het plezier was van korte duur, want al snel trad er een technische storing op.

Op zaterdag 2 juli kwam de tempel zelfs even scheef te hangen met bezoekers aan boord. De afgelopen dagen was de Pagode helemaal niet open. Wat er precies aan de hand is, kan een woordvoerder niet zeggen. "Maar het is een terugkerend probleem, dat te maken heeft met de nieuwe techniek", laat hij aan Looopings weten.

Fabrikant
Volgens ingewijden zijn er onder meer complicaties met de sensoren. De Efteling investeerde 2,5 miljoen euro om ervoor te zorgen dat de uitkijktoren uit 1987 de komende decennia kan blijven bestaan. Het voorbereiden van het project nam anderhalf jaar in beslag, onder meer omdat de oorspronkelijke fabrikant Intamin niet het voortouw wilde nemen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be