Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Man (22) aangehouden na beklimmen van attractie in PortAventura

05-07-2022, 12.23 uur

De Spaanse politie heeft maandagnacht een 22-jarige Brit opgepakt vanwege het illegaal binnensluipen van PortAventura World. Bij zonsopgang, rond 04.30 uur, drong de man het pretparkresort in badplaats Salou binnen. Daar beklom hij één van de hoogste attracties, zonder tuigje, kabels of andere veiligheidsmaatregelen.

Beveiligers kregen de twintiger in de smiezen. Volgens Spaanse media gaat het om George King, die bekend staat om het illegaal beklimmen van bouwwerken zonder hulpmiddelen. Hij werd al meerdere keren opgepakt en zat zelfs een tijdje in de gevangenis. In 2020 en 2021 beklom hij twee wolkenkrabbers in Barcelona.

Een 18-jarige Spaanse compagnon was aanwezig in PortAventura om de actie te filmen met behulp van een drone. Ook hij is aangehouden. Het was de bedoeling om vanaf de top van de attractie met een parachute naar beneden te springen. Of dat daadwerkelijk is gelukt, is niet duidelijk.

Achtbaan
King heeft zelf nog niets over stunt gepubliceerd. Ook laat PortAventura in het midden om welke attractie het gaat, in de hoop niet te veel aandacht voor de actie te genereren. In het resort staan meerdere hoge attracties, zoals achtbaan Shambhala (76 meter), vrijevaltoren Hurakan Condor (100 meter) en achtbaan Red Force (112 meter).

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be