Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Dronken vrachtwagenchauffeur sloopt slagbomen in Europa-Park

04-07-2022, 20.03 uur

Een dronken vrachtwagenchauffeur heeft zaterdagavond voor commotie gezorgd op het terrein van Europa-Park. De 33-jarige man veroorzaakte verschillende ongelukken voordat hij uiteindelijk staande gehouden kon worden door de politie en de beveiligingsdienst van het Duitse attractiepark. Dat resulteerde in een flinke schadepost.

De beschonken bestuurder was rond 22.30 uur per abuis het parkeerterrein van waterwereld Rulantica op gereden, waar hij door een gesloten slagboom was gebroken. Toen hij de vergissing opmerkte, reed hij het terrein weer af door een tweede slagboom te rammen.

Vervolgens zou het drankorgel geprobeerd hebben om via een derde slagboom weer terug naar binnen te rijden. Beveiligers en de opgetrommelde politie konden hem daarvan weerhouden. Volgens een politiewoordvoerder loopt de schade in de tienduizenden euro's. Er vielen geen gewonden.

Rijbewijs
Uit een test bleek dat de chauffeur vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had: 2 promille. Hij moet zich melden bij de officier van justitie wegens het in gevaar brengen van het verkeer. Zijn rijbewijs is afgenomen. De beschadigde wagen werd ter plaatse opgevangen door een transportbedrijf.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be