Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuw Efteling-entertainment: de Wegenwacht rijdt rond in Ruigrijk

07-07-2022, 14.04 uur

De Efteling biedt deze zomer bijzondere pechhulp aan. In parkdeel Ruigrijk rijdt in juli en augustus dagelijks een takelwagen van de Wegenwacht rond. Het gaat om een nieuwe entertainmentact, gebaseerd op de nabijgelegen Oude Tufferbaan. Het karretje werd uitgevoerd in dezelfde stijl als de voertuigen van de in 2019 vernieuwde oldtimerbaan.

Op de trapauto prijkt een oud logo van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB, die de bekende hulpverleningsdienst al sinds jaar en dag verzorgt. Een vrolijke acteur poogt bezoekers te helpen met allerhande problemen. Daarvoor heeft hij onder meer een fietspomp bij zich. Uit het wagentje komt de muziek van de attractie.

In Ruigrijk is in de zomermaanden meer straatentertainment aanwezig. Zo staat de Statige Stuurman, een levend standbeeld, 's avonds op het plein voor De Vliegende Hollander. Af en toe vliegen een heks en een draak voorbij.

Brandweerwagen
Verder wordt het parkdeel bevolkt door goudkleurige mijnwerkers; kompels afkomstig uit Baron 1898. Naast De Oude Tufferbaan is een brandweerwagen neergezet. Die dient als fotolocatie.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be