Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling introduceert contactloos betalen bij Ezeltje Strek Je in het Sprookjesbos

01-07-2022, 16.45 uurBeeld: @DeLoftWijchen

Efteling-bezoekers kunnen binnenkort ook een dukaat halen bij Ezeltje Strek Je als ze geen contant geld op zak hebben. Tot nu toe poepte de ezel in het Sprookjesbos alleen een muntje uit na inworp van 50 eurocent. Vanaf zaterdag 9 juli is het mogelijk om contactloos te betalen bij het sprookjesfiguur, met een bankpas of telefoon.

Ezeltje Strek Je staat al sinds 1956 in de Efteling, in eerste instantie in de oude Speeltuin en sinds 1984 op het Herautenplein in het Sprookjesbos. Het dier zorgt voor tegen betaling voor een tastbare herinnering aan een dagje Efteling in de vorm van een gouden dukaat.

Afgelopen najaar liet de Efteling weten dat er nog geen beslissing genomen was over de eventuele toevoeging van een modernere betaalmogelijkheid. Een woordvoerder noemde het toen "een moeilijke afweging", omdat betalen met een muntje "een stukje nostalgie" is.

Werkzaamheden
Uiteindelijk is het park toch overstag gegaan. Het idee zou jaren geleden intern al zijn geopperd tijdens een innovatietraject. In verband met de benodigde werkzaamheden zal de ezel een aantal dagen buiten gebruik zijn. "Uiteraard blijft het ook nog steeds mogelijk om met muntgeld te betalen", laat de Efteling weten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be