Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Theekopjes in Toverland weer open na renovatie van ruim zes maanden

05-07-2022, 11.10 uurBeeld: @SimonTAdventure

De Theekopjes in Toverland zijn weer geopend na een grootschalige renovatie. Sinds december vorig jaar was de familieattractie buiten gebruik voor "een volledige mechanische revisie", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Hierbij is de hele attractie uit elkaar gehaald en zijn alle onderdelen gecontroleerd en schoongemaakt of vervangen."

Dat gebeurde bij een extern bedrijf elders in Nederland, dus de kopjes waren een tijdlang verdwenen uit Toverland. "Algemene leveringsproblemen, bijvoorbeeld door een gebrek aan materialen zoals staal, veroorzaakten vertraging in dit proces", legt de voorlichter uit.

Sinds afgelopen weekend, ruim zes maanden na de start van de werkzaamheden, kunnen bezoekers weer rondjes maken. Het uiterlijk bleef gelijk. Wel werd de vloer opnieuw geschilderd. Aanleiding voor de onderhoudsklus was een technisch probleem dat in de zomer van 2021 aan het licht kwam. Toen stonden de Theekopjes al zes weken stil, van half juni tot begin augustus.

Italiaans
De klassieke molen van de Italiaanse fabrikant Zamperla, geopend in 2001, bevindt zich in het overdekte themagebied Land van Toos. In 2017 onderging de attractie - toen nog Tea Cups geheten - ook een grote opknapbeurt. "Destijds ging het om een elektrische revisie", verduidelijkt de woordvoerder.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be