Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park: interactieve waterattractie geopend in waterpark Rulantica

30-06-2022, 17.05 uur

Rulantica, het grote waterpark van Europa-Park, heeft er een nieuwe attractie bij. Bezoekers kunnen vanaf komend weekend een watergevecht aangaan in een twist 'n' splash-molen van huisleverancier Mack Rides. Het is de eerste volledig mechanische attractie van Rulantica. Vandaag vond de openingsceremonie plaats.

De waterattractie bestaat uit een schijf met drie ronde plateaus. Op elk plateau staan drie bakjes voorzien van waterpistolen. Bij aanvang van de rit zakt de vloer naar beneden, waardoor een waterbassin ontstaat. De passagiers kunnen niet alleen elkaar proberen nat te spuiten: ook langs de kant staan waterpistolen, zodat omstanders kunnen meedoen.

Bij de aankondiging afgelopen voorjaar zou de interactieve toevoeging nog Heligvända gaan heten. Uiteindelijk heeft men gekozen voor een andere naam: Tønnevirvel. De decors moeten een oude gebedsplaats van de noordse volkeren voorstellen. Het attractietype is al sinds 2013 te vinden in Attractiepark Slagharen onder de naam Expedition Nautilus.

Glijbaantoren
Tønnevirvel staat in het buitengedeelte van Rulantica. Daar openden laatst ook twee nieuwe kindergebieden: Snorri's Rutscheplads en Snorri's Spelaborg. Ondertussen worden voorbereidingen getroffen voor de bouw van een volledig nieuwe glijbaantoren met acht glijbanen.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be