Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Bellewaerde Park veilt karretjes van 41 jaar oude Keverbaan

01-07-2022, 12.44 uurBeeld: leroypretparkfan.be

De karretjes van de klassieke Keverbaan uit Bellewaerde Park worden geveild. Het Belgische pretpark gaat de 41 jaar oude familieachtbaan komende winter afbreken, om plaats te maken voor een nieuwe attractie. Fans krijgen de kans om een originele gondel over te nemen.

Vijf van de in totaal twintig bakjes worden één voor één aangeboden via veilingistes als VakantieVeilingen.be. Op dit moment staat de veiling van het eerste karretje online. Er is al bijna 2500 euro geboden. Bieden kan tot vrijdagavond 8 juli om 21.00 uur. "De veiling voor wagon twee tot en met vijf volgt later", meldt Bellewaerde.

De hoogste bieder mag het karretje na de sluiting zelf komen ophalen in het attractiepark in Ieper. De opbrengst gaat naar een goed doel: borstkankerorganisatie Think Pink. Bovendien worden de vijf winnaars uitgenodigd voor de allerlaatste rit van de Keverbaan op zondag 6 november.

Waterglijbaan
De vervanger van de Keverbaan moet in 2024 af zijn. Bellewaerde spreekt over "een nieuwe iconische attractie". "Een echte wereldprimeur, waarover later meer details zullen gecommuniceerd worden", laat directeur Stefaan Lemey weten. De meeste details liggen echter al op straat: Looopings kon in maart al melden dat Bellewaerde Park heeft gekozen voor een 26 meter hoge waterglijbaan van fabrikant Intamin.

Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be