Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Video: eend opgeschrikt door waterkanon in Europa-Park

27-06-2022, 20.29 uurBeeld: @themeparks_traveller

Een eend heeft de schrik van zijn leven gehad in een attractie in het Duitse pretpark Europa-Park. De nietsvermoedende vogel zat op een plateautje in de eerste scène van waterachtbaan Poseidon. Wat het dier niet kon vermoeden, was dat in de verhoging een waterkanon is verstopt.

Toen dat watereffect geactiveerd werd, vloog de eend meters de lucht in, tot hilariteit van toeschouwers. Het lollige tafereel werd gefilmd door pretparkfan en Europa-Park-medewerker Valentin Liegard, die de beelden op Instagram publiceerde. "Het leven in een pretpark is niet altijd even gemakkelijk", schrijft het personeelslid.

Poseidon, geopend in 2000, werd gebouwd door Europa-Parks huisleverancier Mack Rides. De waterattractie is 23 meter hoog. Bootjes halen een topsnelheid van 70 kilometer per uur. Met de eend liep het goed af: na zijn onverwachte vlucht landde het dier uiteindelijk weer heelhuids in het waterbassin van de coaster.



Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be