Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling zet Python onverwachts op de onderhoudskalender

27-06-2022, 18.06 uurBeeld: @jeroen_twee

De Python in de Efteling blijft deze week onaangekondigd buiten gebruik. Tot voor kort kwam de beroemde achtbaan niet voor op de openbare onderhoudskalender, te vinden op de officiële Efteling-site. Nu is te zien dat de rollercoaster dagenlang gesloten blijft.

Het attractiepark heeft een onderhoudsbeurt naar voren geschoven, vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. De werkzaamheden stonden eigenlijk op de planning voor september dit jaar. "Uiteindelijk bleek het intern beter uit te komen om de klus deze week te klaren", legt de voorlichter uit.

De rollercoaster zal op maandag 27 en dinsdag 28 juni niet in bedrijf zijn. Op woensdag 29 juni gaat de Python weer even open, volgens de woordvoerder omdat er dan veel schoolreisjes aanwezig zijn. Daarna is de attractie weer dicht op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli.

Monorail
Naast de Python is ook de Pagode nog altijd gesloten. De uitkijktoren wordt naar verwachting binnen enkele dagen weer in gebruik genomen na een ingrijpende renovatie, die vier maanden in beslag nam. Verder is het Volk van Laaf tot begin volgende maand niet toegankelijk vanwege het opknappen van de Monorail en enkele Laven-huisjes.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be