Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Rhône-Alpes

Foto's: Franse Walibi-vestiging opent nieuwe waterattractie

09-07-2022, 10.51 uur

Het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes heeft een exotisch themagebied geopend met een interactieve waterattractie. In Tiki Academy, onderdeel van themadeel Exotic Island, worden bezoekers uitgedaagd voor een watergevecht. Ze nemen plaats in een molen met waterpistolen.

Tijdens het draaien kunnen ze elkaar natspuiten en op doelen schieten. Exotic Island is de vervanger van het oude waterpark Aqualibi. Daar stonden enkele waterglijbanen in de openlucht. Het nieuwe gebied - inbegrepen bij een regulier entreebewijs - is opgetrokken in Hawaïaans sferen. Er zijn ook twee waterspeelplaatsen te vinden.

Tiki Academy werd gebouwd door de Italiaanse leverancier Zamperla. In totaal investeerde Walibi-eigenaar Compagnie des Alpes 3,5 miljoen euro in de eerste fase van Exotic Island. Het is de bedoeling om de komende jaren nog een restaurant en een grote achtbaan toe te voegen.

Meer Walibi Rhône-Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be