Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris: listeria-bacterie aangetroffen in gerookte zalm

25-06-2022, 21.26 uur

Bezoekers van Disneyland Paris worden gewaarschuwd voor een voedselinfectie. Bij gerookte zalm die deze maand verkocht is in de Disney-parken werd de listeria-bacterie aangetroffen, de veroorzaker van de infectie listeriose. De voedselinfectie kan leiden tot grote gezondheidsproblemen.

Disneyland serveerde de zalm tussen donderdag 2 en vrijdag 17 juni. Listeria veroorzaakt met name bij zwangeren, pasgeboren baby's, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem ernstige ziekten, zoals bloedvergiftiging, hersenvliesontsteking, ontsteking van de binnenwand van het hart, maagdarminfecties en infecties van huid en ogen.

Bij zwangeren kan een infectie leiden tot een miskraam, doodgeboorte, vroeggeboorte of levensbedreigende infectie van de pasgeborene. Andere personen kunnen last krijgen van onder meer koorts, spierpijn, hoofdpijn, verwardheid, evenwichtsverlies en stuiptrekkingen.

Leveranciers
"We willen je informeren dat bij het monitoren van onze voedselkwaliteit tests hebben uitgewezen dat Listeria monocytogenes is aangetroffen in gerookte zalm van één van onze leveranciers", schrijft Disney in een mail aan bezoekers. Het product is vervolgens onmiddellijk uit het assortiment gehaald.

"We raden iedereen die de afgelopen weken gerookte zalm heeft geconsumeerd in Disneyland Paris en ziekteverschijnselen krijgt aan om contact op te nemen met je huisarts en de consumptie te vermelden." Disney benadrukt dat risicogroepen als zwangere vrouwen extra goed moeten opletten. "Listeriose is een potentieel gevaarlijke ziekte met een incubatietijd tot acht weken."

Vragen
Tot op heden zijn er bij Disney geen meldingen binnengekomen van gasten die ziektesymptomen vertonen na het consumeren van de zalm. Wie nog vragen heeft, kan per mail of telefoon contact opnemen met de klantenservice van Disneyland Paris.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be