Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Planckendael

Video: Zoo Planckendael opent nieuw verblijf voor orang-oetans

30-06-2022, 12.26 uur

In de Belgische dierentuin Zoo Planckendael zijn vanaf nu orang-oetans te zien. Het Vlaamse dierenpark heeft vandaag een nieuw verblijf geopend voor zes Sumatraanse orang-oetans. Ze krijgen gezelschap van een koppel witwanggibbons en Aziatische kleinklauwotters.

Het onderkomen wordt Orang-oetan Kingdom genoemd. Bezoekers springen over stapstenen, via een waterval en een hangbrug naar paalwoningen met grote vensters. Bij het ontwerpen ervan is gepoogd om het binnengedeelte een natuurlijk uiterlijk te geven, met gras, beplanting en een regeninstallatie.

"Het verblijf is opgebouwd uit drie units die elk een heel mooi binnenverblijf hebben in de serre", vertelt curator Sarah Lafaut. Verder is er een eiland met veel klimmogelijkheden.

Vertraging
De apen hadden eigenlijk vorig jaar al moeten arriveren. Door de coronacrisis liep het project vertraging op. Lafaut is tevreden met het eindresultaat. "Ik vind het gewoon fantastisch dat we nu ook echt orang-oetans hebben in Zoo Planckendael. Onze zoo is daar echt voor gemaakt."Meer Zoo Planckendael
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be