Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Coo

Plopsa opent vernieuwde achtbaan met Smurfen-thema: De Smurfer

11-07-2022, 23.59 uurBeeld: Themepark Magic

In het Belgische pretpark Plopsa Coo is voortaan een Smurfen-achtbaan te vinden. De bestaande rollercoaster Halvar werd de afgelopen maanden omgebouwd tot een attractie rond de wereldberoemde blauwe mannetjes en slechterik Gargamel. Hoewel het project nog niet is afgerond, kunnen bezoekers al wel weer een ritje maken.

De Smurfer, zoals de nieuwe naam luidt, is een 540 meter lange familieachtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Eerder droeg de attractie uit 1989 de weinig originele namen Roller en Coaster. Het stationsgebouw oogt voortaan als het kasteel van Gargamel. De achtbaantrein rijdt onder een valhek door.

Bezoekers wandelen langs een stenen gang en houten hangbruggen omhoog richting het perron. Op verschillende plekken ontbreken nog decoraties. Eerder gepubliceerde ontwerpen tonen een heleboel decorstukken die nog nergens te bekennen zijn, waaronder Smurfen op de achtbaankarretjes.

Dorpje
Plopsa heeft, net als veel andere partijen, last van leveringsproblemen. Uiteindelijk moet op het plein voor de attractie een volledig Smurfen-dorpje komen te liggen. Een gedeelte van de baan werd geverfd. De Smurfer is de tweede Smurfen-attractie in een Plopsa-park, na darkride Het Smurfenavontuur in Plopsa Station Antwerp.

Meer Plopsa Coo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be