Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Attractie in Phantasialand plotseling verdwenen

21-06-2022, 23.50 uurBeeld: Sascha Brune

Eén van de attracties in Phantasialand is nergens meer te bekennen. Het Duitse themapark heeft Die Fröhliche Bienchenjagd onverwachts weggehaald, een kikkermolen van de Italiaanse fabrikant Zamperla. De kindercarrousel was te vinden op een verhoging in themadeel Wuze Town.

Nu staat er een terras met tafels, stoelen en parasols. Phantasialand heeft niet aangekondigd waarom de attractie verwijderd moest worden. Vermoedelijk is er sprake van een onderhoudsbeurt en keert de molen wel weer terug. Daar is echter geen termijn voor bekend.

Er gebeurt de laatste tijd een hoop in Wuze Town. Afgelopen winter werd een andere Zamperla-attractie, fietsmolen Wolke's Luftpost, verplaatst. Bij waterbaan Wakobato zijn de interactieve elementen uitgeschakeld. Speelgebied Baumberger Irrgarten is niet meer toegankelijk. Verder heeft men afscheid genomen van waterspeelplaats Phenie's Mitsch-Matsch-Spaß.

Springen
Die Fröhliche Bienchenjagd opende in 2010. De carrousel stond voorheen tussen trektoren Wirtl's Taubenturm en eetgelegenheid Schwan Snack. Het gevaarte bestond uit zes gondels in de vorm van kikkers, die tijdens een ritje op en neer springen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be