Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Haar van meisje (12) wordt uit haar hoofd getrokken in kermisattractie

21-06-2022, 09.48 uur

Een 12-jarig meisje heeft helse pijn en een flinke kale plek overgehouden aan een kermisbezoek in Noord-Holland. Het ging zaterdag mis op de kermis in het dorpje Nibbixwoud, onderdeel van de gemeente Medemblik. Bij een bezoek aan het funhouse Beach House kwam het haar van het slachtoffer terecht onder een loopband.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Het meisje kwam ten val nadat een vriendin struikelde. Haar lange haar werd vervolgens deels afgerukt toen het klem kwam te zitten onder de loopband. Dat zorgde voor een hoop paniek. Vervolgens lag de kermis twintig minuten stil om de bezoeker uit de pijnlijke situatie te kunnen bevrijden.

Toen in de controlekamer van de attractie op de noodstop werd gedrukt, was het leed al geschied. De ouders van het slachtoffer balen dat er niet meer toezicht was in het funhouse. Ook vinden ze dat de eigenaar mensen met lang haar eigenlijk moet aanraden om het vast te maken met een elastiekje. Ze benadrukken dat ze niet boos zijn op de exploitant in kwestie.

Afwachten
Het meisje zal voorlopig moeten rondlopen met de gevolgen. "Er is ter grootte van een boemerang een grote kale plek ontstaan, waarbij echt al het haar is uitgerukt", zegt de moeder. "En we moeten nog maar afwachten of de haargroei herstelt. Voor een ijdele 12-jarige komt dat keihard aan."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be