Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark past zebrapaden aan om aandacht te vragen voor ijsberen

18-06-2022, 14.05 uur

Ouwehands Dierenpark vraagt op een bijzondere manier aandacht voor het milieu. Op de negentigste verjaardag van de dierentuin in Rhenen zijn op verschillende plekken in Nederland zebrapaden aangepast. Wie oversteekt, ziet dat één van de strepen aan het afbrokkelen is, als ware het een smeltende ijsschots.

"Sta even stil bij de ijsbeer", valt er te lezen. "Zijn leefgebied wordt steeds kleiner." Op het ijs is een ijsbeer getekend. Daarnaast staat het logo van het dierenpark, met de slogan "De natuur roept".

De aangepaste zebrapanden zijn zichtbaar in Eindhoven, Utrecht, Den Bosch, Wageningen, Veenendaal en Rhenen. "Het dierenpark zet zich al jaren in voor natuurbehoud en de urgentie om de boodschap uit te dragen wordt alleen maar groter", valt te lezen in een persbericht.

Schoonheid
Volgens dierentuindirecteur Robin de Lange is de actie hard nodig. "De laatste jaren is het vooral ons doel om mensen bewust te maken van de schoonheid van de natuur en het belang deze te behouden. Met ons negentigjarig bestaan vinden wij het een mooi moment om deze boodschap duidelijk uit te dragen."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be