Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Skånes Djurpark

Nieuw dinosaurusgebied in Zweden, ontworpen door Phantasialand-icoon Eric Daman

19-06-2022, 16.37 uur

Een Zweeds attractie- en dierenpark opent morgen een nieuw dinosaurusgebied. Bezoekers van Skånes Djurpark kunnen voortaan wandelen tussen de prehistorische dieren. Het gaat om één van de laatste projecten van de legendarische Vlaamse ontwerper Eric Daman, bekend van zijn werk voor Phantasialand. Daman overleed in april.

De Vlaming ontwikkelde een omvangrijk masterplan voor Skånes Djurpark. "Deze dino-uitbreiding was het laatste project dat hij volledig heeft uitgewerkt", vertelt dochter Caro Daman aan Looopings. Via een tijdtunnel komen avonturiers terecht in een avontuurlijk bosgebied van 3000 vierkante meter, waar verschillende dinosaurussen zich schuilhouden.

Eén van de exemplaren is maar liefst 27 meter lang. Bezoekers leren spelenderwijs hoe de dino's vroeger leefden en wat ze aten. Het educatieve Zweedse park investeerde 1,3 miljoen euro in het wandelgebied, dat de naam Dinosaurier kreeg. Ter gelegenheid van de uitbreiding kreeg een bestaande camping tijdelijk een dinothema.

Avontuur
Daman heeft veel voor Skånes Djurpark betekend, zo laat het management weten. "Voor zijn ontwerp heeft hij de bestaande natuurlijke omgeving gebruikt, zodat de attractie en het omliggende bos samen één geheel vormen en het gevoel van avontuur wordt opgeroepen." De familie van Daman was donderdag aanwezig bij de perspresentatie.

Ook Nederlander Vincent Keuchen was betrokken bij het project. Hij is al geruime tijd verantwoordelijk voor de plattegrond en grafische vormgeving in het Zweedse park.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be