Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Hardlopen voor het goede doel tijdens Beregoeie Run in Ouwehands Dierenpark

21-08-2022, 13.17 uur

Ouwehands Dierenpark laat dierenliefhebbers hardlopen door de dierentuin. Op zondag 18 september vindt de eerste editie van de zogenoemde Beregoeie Run plaats, georganiseerd in samenwerking met stichting Bears in Mind. De opbrengst gaat naar het goede doel, dat zich inzet voor het beschermen van beren.

De initiatiefnemers spreken over een 'wildlife run', met drie verschillende afstanden: 5, 10 en 15 kilometer. "Bij elke afstand ren je langs de indrukwekkende dieren van Ouwehands Dierenpark en de geredde beren van Het Berenbos", meldt de organisatie. "Ook duik je de bosrijke omgeving van Rhenen in en beklim je de Grebbeberg: een flinke heuvel van 52 meter met spectaculair uitzicht op de Nederrijn en de Betuwe."

Onderweg zorgt men voor "kleine uitdagingen" waarbij de hardlopers meer te weten kunnen komen over beren. Het parcours wordt niet afgezet: deelnemers kunnen de route volgen met behulp van borden. Verkeersregelaars moeten alles in goede banen leiden. Ook komen er rustposten om water te pakken en bij te komen. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen kiezen voor een speciale kinderafstand.

Streefbedrag
Aanmelden kost 28,50 euro. Dat is inclusief toegang tot het dierenpark, maar exclusief 8 euro parkeerkosten. Op de website van het evenement - beregoeierun.nl - wordt een streefbedrag van 100.000 euro vermeld. Daarvan is tot nu toe zo'n 12.000 euro opgehaald met behulp van donaties.

Er is plek voor 750 deelnemers. Zij zijn vanaf 12.00 uur welkom in Ouwehands Dierenpark. Tussen 15.00 en 16.10 uur starten de hardlopers. Rond 17.30 uur wordt de voorlopig opbrengst bekendgemaakt.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be