Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verzorgt twee weken maaltijden voor crisisopvang asielzoekers

17-06-2022, 12.50 uur

150 asielzoekers in de crisisopvang van de gemeente Loon op Zand krijgen de komende tijd te eten dankzij de Efteling. Het attractiepark verzorgt twee weken lang belangeloos de maaltijden voor vluchtelingen in de gemeente. Dat bevestigt een Efteling-voorlichter desgevraagd aan Looopings.

Het gaat om een project van de afdeling hotels en resorts. Voor ontbijt en lunch worden pakketjes gemaakt. Het diner bestaat uit warme maaltijden, bereid door Efteling-koks. "Begin april hebben we dit ook al eens gedaan", vult de woordvoerder aan. Toen ging het om zo'n 250 maaltijden.

De Efteling heeft het nieuws zelf niet naar buiten gebracht. "De Efteling loopt daar zeker niet mee te koop", schrijft burgemeester Hanne van Aart op Twitter. "Maar het is fantastisch dat ze dit doen, door alle warme maaltijden te schenken. Heel, heel erg blij mee!"

Overbelasting
Vanwege de overbelasting van het Groningse opvangcentrum Ter Apel regelde Loon op Zand een noodopvang voor 150 asielzoekers. Daarvoor wordt sporthal De Wetering ingezet. Er zijn bedden neergezet. Van Aart belooft dat de opvang maximaal twee weken gaat duren, van 15 tot en met 29 juni. Er zal permanent toezicht aanwezig zijn.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be