Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Zoek de verschillen: kloon van Europa-Park-attractie geopend in Kazachstan

16-06-2022, 22.09 uur

Kazachstan maakt kennis met Snorri, de paarse inktvis uit het Duitse attractiepark Europa-Park. In het Kazachstaans pretpark Tetysblu is dit jaar een kopie gebouwd van de attractie Snorri Touren uit Europa-Park. Daarin gaan bezoekers op avontuur door de verschillende werelden van een mythisch Scandinavisch eiland.

Het thema is gebaseerd op Europa-Parks waterpark Rulantica. Hoewel dat waterparadijs ontbreekt in het Aziatische land, besloot men toch om Snorri Touren één op één te kopiëren. Dat gebeurde in samenwerking met de Duitse fabrikant Mack Rides en de Nederlandse decorateur Jora Vision.

Het park noemt de attractie simpelweg Snorri. Een video van de darkride laat zien dat beide varianten bijna identiek zijn. Zelfs de Duitstalige liedjes - volledig onverstaanbaar voor bezoekers van Tetysblu - werden overgenomen. Alleen de Kazachstaanse teksten in het decor verraden dat het niet om de originele versie in Duitsland gaat.



Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be