Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Foto: duif bouwt nest in station van achtbaan Toverland

17-06-2022, 12.15 uurBeeld: @ThemeTalkNL

Wie goed oplet, kan een echt vogelnest spotten tussen de nepplanten in Toverland. Een duif blijkt een nest gemaakt te hebben in het station van Dwervelwind, de spinning coaster van het Limburgse attractiepark. Dat stationsgebouw werd vormgegeven als een dichtbegroeid woud, met een plafond vol plastic bladeren en lichtgevende ornamenten.

Het dier voelde zich er kennelijk thuis, want tussen de kunstplanten is nu een echt vogelnest zichtbaar. "Hij vliegt met ieder treintje het gebouw in en uit", schrijft een pretparkfan op Twitter.

Een woordvoerder van het park zegt niet verbaasd te zijn dat de duif zich nestelt boven het achtbaanspoor. "Toverland is een aantrekkelijke en natuurrijke omgeving, dus we komen regelmatig nestjes van zwaluwen en duiven tegen", meldt hij. "Ook op opvallende plekken, zoals hier."

Koolmees
Vorig jaar troffen medewerkers nog een nest van een koolmees aan in een houten kastje bij de kaartcontrole.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be