Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell sluit na Waterspin ook Mad Mill voor werkzaamheden

17-06-2022, 17.42 uur

Twee van de populairste attracties in Duinrell staan tot nader order stil. Vorige maand bleek al dat de Waterspin voorlopig gesloten blijft voor groot onderhoud. Nu is ook de Mad Mill buiten gebruik. Bij een routine-inspectie werd onlangs een onregelmatigheid aangetroffen, vertelt een woordvoerster aan Looopings.

"We constateerden een golvende plaat bovenin de attractie", legt de voorlichtster uit. "We zijn dit nu samen met de leverancier verder aan het onderzoeken." De Mad Mill - een 20 meter hoge frisbee-attractie - werd in 2001 gebouwd door de Duitse firma Huss Park Attractions.

Uit voorzorg wacht Duinrell de bevindingen af. "Uit veiligheidsoverwegingen hebben we besloten om tot die tijd de Mad Mill gesloten te houden. We kunnen helaas nog niet aangeven wanneer de attractie weer draait." Opvallend genoeg werd de frisbee afgelopen winter nog deels afgebroken voor een opknapbeurt.

Most Revisie
Op dit moment is dus ook de Waterspin dicht, een top spin van dezelfde fabrikant. Daar werd afgelopen maandag de grote bank verwijderd voor een grondige renovatie. Duinrell schakelde de Overijsselse firma Most Revisie in, gespecialiseerd in het oplappen van oude attracties. De Waterspin stamt uit 1996.

Ondertussen zijn er eveneens al geruime tijd technische problemen bij een kleinschalige attractie in parkdeel Rick's Avonturen Burcht: trektoren Kaars. Die attractie werd geleverd door het Oostenrijkse bedrijf Sunkid. De klassieke Kikkerachtbaan, die eerder dit seizoen wekenlang buiten bedrijf was voor werkzaamheden, is sinds begin deze maand wel weer operationeel.Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be